Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Sim only abonnementen worden steeds populairder, ze zijn relatief goedkoop en je kan zelf het aantal belminuten en het aantal MB’s samenstellen. Zeker wanneer je niet veel waarde hecht aan een nieuwe telefoon, kan je makkelijk je telefoon behouden en geld besparen door een sim only abonnement te nemen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een sim only abonnement? In dit artikel geven we je de belangrijkste tips!

Welke provider?

Veel consumenten verlengen standaard bij hun huidige provider en kijken niet verder dan hun neus lamg is. Want blijvende klanten worden immers beloond toch? Dat is niet helemaal waar! Door de hevige concurrentie in de telecom, doen providers er alles aan op jou als nieuwe klant te kunnen binden. Denk hierbij aan geen aansluitkosten en korting op de eerste maanden. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit als nieuwe klant dan als een verlengende klant. Kijk dus altijd wat de rest te bieden heeft.

Bij het kiezen van een provider dien je op meerdere aspecten te letten. Hoe is het bereik van de desbetreffende provider in jouw regio, zijn ze bereikbaar bij eventuele vragen of klachten  en hoe gaan ze ermee om? En wat voor een opzegtermijn hanteren ze?

Kiezen van de juiste bundel

Wanneer je de verschillende sim only aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken dien je op meerdere dingen te letten. Uiteraard let je in eerste instantie op het aantal belminuten, het aantal MB’s en de maandelijkse prijs. Let daarnaast ook op internetsnelheid, opzegtermijn, looptijd van het contract en of het een provider met een eigen netwerk betreft. Er komen namelijk steeds meer zogehete internetproviders op de markt die gebruik maken van het netwerk van KPN, T-Mobile of Vodafone. Doordat het netwerk wordt gehuurd, kan het ten kosten gaan van de kwaliteit wanneer het netwerk door een grote groep mensen wordt gebruikt.

0 comments

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *