Wat maakt de iPhone zo populair onder jongeren?

Wat maakt de iPhone zo populair onder jongeren?

Onder jongeren in Nederland is de iPhone nog altijd het populairste toestel. Maar hoe komt het dat de iPhone zo populair is? Want intussen heeft Samsung de iPhone qua specificaties al lang ingehaald, maar toch kiezen jongeren massaal voor de iPhone. In dit artikel belichten we meerdere factoren die onder andere ervoor zorgen dat de telefoon van Apple zo populair is.

Vernieuwend

Apple probeert altijd vooruitstrevend te zijn en meestal lukt het ze ook. Veel producten van concurrenten zijn gebaseerd op producten van Apple. Oftewel, als je een product van Apple hebt, kan je ervan uit gaan dat je helemaal up-to-date bent. Dit is niet alleen bij de iPhones zo, maar bij alle producten die Apple produceert. Apple durft geld te steken in het ontwikkelen van vernieuwende producten, waardoor het merk Apple een ijzersterke naam heeft opgebouwd.

Kwaliteit

De producten van Apple staan bekend om de kwaliteit en duurzaamheid. Een doorsnee smartphone of laptop kan je na enkele jaren weggooien. Een iPhone of Macbook gaat echter beduidend langer mee. Bij de aanschaf betaal je voor een Apple product normaal gesproken meer dan voor een product van de concurrentie, maar door de duurzaamheid ben je onderaan de streep misschien nog wel goedkoper uit met een iPhone of Macbook.

Gezien worden

Door bovenstaande redenen worden jongeren graag gezien met een iPhone, het is immers ook een stukje status. Dat er meer geld voor moet worden uitgegeven, nemen veel jongeren maar voor lief. Daarnaast kan je ook nog behoorlijk wat geld besparen op de aanschaf van een iPhone door niet het allernieuwste model te kopen. De oude modellen zullen namelijk altijd wat in prijs zakken. Tevens kan je een gebruikte iPhone kopen, zoals een refurbished iPhone 5. Doordat het tevens een ouder model is, kan je deze voor een relatief zacht prijsje aanschaffen.

0 comments

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *